woman-wearing-gray-cardigan-and-eyeglasses-3184295

Preventie training

De eerste reacties na een heftige situatie is heel bepalend of mensen klachten wel of niet ontwikkelen. Dit kan zelf jaren leiden tot stress klachten en uitval op het werk. De eerste zes weken zijn hierin cruciaal. Maar moet je nou juist direct weer aan het werk gezet worden of  juist niet?  

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoe zorg je nu voor een veilige werksfeer binnen jouw team? Wat kun je preventief doen op individueel niveau en in teamverband? Wat zijn de do’s and don’ts? Ondanks dat we zorgverleners zijn kunnen we toch soms net niet helpend reageren na een nare cusus. 

Welke afspraken maken jullie over de eerste respons na een nare gebeurtenis? 
We organiseren verschillende workshops bij jullie op locatie of tijdens een heidag.  Zodat jullie onderling helpend op elkaar kunnen reageren na een heftige casus en er een veilige werksfeer blijft bestaan. 

Individueel

Last van faalangst  of eerder te maken gehad met nare casus? 1 op 1 wordt er met jou gekeken hoe je in de toekomst weerbaar wordt in nare situaties.

Workshops

Samen met je team een training preventie: Na deze workshop weet je hoe je zelf om kan gaan met nare situaties, maar ook wat je collega’s nodig hebben als zij een heftige gebeurtenis mee maken.  

Leidingevenden

Wat kan jij als teamleider of werkgever doen voor een veilige sfeer op de werkvloer? Hoe help je als er een nare situatie zich voordoet? Je leert een gericht stappenplan om verzuim te voorkomen.

Meer info

Wil jij meer informatie en een offerte op maat?

We komen graag met je in contact om de opties te bespreken en accreditatie voor jullie beroepsgroep aan te vragen.